Barn der ikke vil sove
Barn der ikke vil sove

Bøger til dem… der ikke vil sove

08.04.19
Nogle børn gør bare alt for ikke at sove. Det kan I sammen læse om her

En dag fuld af oplevelser når sin slutning. Det er nødvendigt at få en god nats søvn for at kunne gå ombord i en ny spændende dag. 

Men det kan være svært at sige godnat og lægge hovedet på puden og sove. Man vil måske ligefrem ikke sove og finder på alt muligt for at undgå det...

Her er tre bøger om børn, der bare nægter at sove. Nogle gange hjælper det nemlig at læse historier om nogen, der ligner en selv:

"Kaninen, mørket og kagedåsen" 
af Nicola O’Byrne (fra tre år)

Kanin vil ikke i seng. Når det ikke er mørkt, behøver man ikke gå i seng. Så Kanin lokker Mørket ned i en kagedåse.

Mørket får Kanin til at indse, at Mørket er en nødvendighed. Uden Mørket er der meget, der ikke fungerer, og Kanin er ved at blive irritabel, træt og sulten.

Kanin lukker Mørket ud og får den skønneste stjernehimmel til gengæld og en god nats søvn.

"Godnat, sagde katten" 
af Glenn Ringtved og Rasmus Bregnhøi (fra tre år)

Lucas vil ikke sove. Han laver alle mulige krumspring for ikke at komme til det. Det er ikke nok, at far læser to historier. Far skal også lave rim og selv digte historier, som har det med at blive vilde og voldsomme, fordi Lucas stiller irriterende spørgsmål.

Men Lucas er jo bare bange for mørket, trolden og tyven i fars historie. Så Lucas ender med at sove i forældrenes seng. Og far ender på sofaen med katten.

"Mor vil bare ikke sove" 
af K.F.Pedersen og Julie Gry Sveistrup (fra fire år)

Den lille pige gør alt for at få moderen til at sove: henter et glas vand, synger godnatsang , spiller klaver, skaffer et symfoniorkester, får fat i cirkusartister.

Endelig sover mor, men så begynder far at bede om vand…

 

Få mange flere tips til gode godnathistorier om alle mulige emner på biblioteket. Bare kom ind forbi og spørg os eller prøv at søge på "godnathistorie" på vores hjemmeside.

Skrevet med udgangspunkt i folderen "Godnat og sov godt" udarbejdet af Bibmedia.

 

Materialer
  • Billedbog

Kaninen, mørket og kagedåsen

Af Nicola O'Byrne (2018)
Billedbog. Kanin vil bestemt ikke sove, faktisk er Kanin slet ikke træt. Så Kanin udtænker en snedig plan og med den sidste småkage lokkes mørket ned i kagedåsen. For når det ikke bliver mørkt behøver man ikke gå i seng
Læs mere
  • Billedbog

Kaninen, mørket og kagedåsen

Af Nicola O'Byrne (2018)
  • Billedbog

Godnat, sagde katten

Billedbog. Det var det samme halløj hver aften med Lucas, han ville ikke sove. En aften overtalte han far til at digte et rim. Det blev til et rim om en kat, men snart udviklede det sig til en historie om en trold og en tyv
Læs mere
  • Billedbog

Godnat, sagde katten