Leg med vind og vindmøller

10.08.23
I anledning af årets lærerige og hyggelige klimafestival lørdag den 2. september skal vi lære lidt om vind og vindmøller!

Vind kan blæse både voldsomt og blidt, og den kan også hjælpe os med at generere energi ved hjælp af vindmøller!

På årets spændende klimafestival "Klimafestival – bær dig dygtigt ad", får du mulighed for at udforske vindens kraft og samtidig bygge din helt egen mini-vindmølle!
Her kan du også udsmykke og dekorere din vindmølle, der drejer, når vinden puster.

Det bliver en dag fyldt med sjov og læring om blandt andet, hvordan vindmøller arbejder for at gøre vores planet sundere.

I kan også læse jer klogere på vind og vindmøller, med følgende tre anbefalinger:

  • Bog

Grøn energi

Her kan du læse om grøn energi. Grøn energi er godt for klimaet, fordi det ikke udleder ret meget CO2. Grøn energi er energi, der fx laves af solen eller vinden. For 9-11-årige
Læs mere
  • Bog

Grøn energi

Lær om betydningen af grøn energi for vores planet i denne bog. Lån bogen "Grøn energi" og opdag, hvordan energivalg påvirker klimaet, og hvorfor skiftet til grønne energiformer er afgørende.

  • Bog

Vindmøller

De 13-16-årige får her et godt indblik i forskellen på sort og grøn energi - med særlig fokus på vindenergi
Læs mere
  • Bog

Vindmøller

Dyk ned i energikildernes verden og fokuser specielt på vindenergi. Få indblik i, hvordan vindmøller omdanner vindens kraft til bæredygtig elektricitet!

  • Bog

Vind

Vind er vild! Letlæst bog om hvad vind er, og hvad vi kan bruge den til. For 8-9-årige
Læs mere
  • Bog

Vind

Udforsk vindens usynlige, men kraftfulde natur. Lær om dens rolle i klima, atmosfære og energiproduktion. Opdag vindens skjulte betydning.