Efterårsferie: Vær krea med naturen

09.10.23
Marianne anbefaler bøger med masser af inspiration til en kreativ og naturrig efterårsferie

Vi går snart ind i skolernes efterårsferie, og hvis du ikke rigtig ved, hvad du skal lave sammen med dine børn eller børnebørn, har jeg her et par forslag:

Krea med kastanjer

Lige nu bugner det med nedfaldne kastanjer, så det er bare afsted og samle sammen. I bogen "Unger & udeliv" er der i afsnittet "Når skoven falmer" flere gode forslag til aktiviteter med kastanjer. Find tændstikker, værktøj, nipsenåle, perler, garn, bark, stof og fantasien frem – og så er det bare i gang.

Du kan også kigge i bogen "365 udendørs aktiviteter i Danmark" på side 153-154, hvor der er forslag til aktiviteter med kastanjer.

På forkant med halloween

Hvis du gerne vil være i god tid med halloween-forberedelserne inden den 31. oktober, er det  bogen "Halloween idéer". du skal have fat i.

Her er der forslag til både skræmmende pynt, uhyggelige kostumer og grusomt godt guf – alt sammen noget du kan lave med børnene.

Og når I så har udhulet en masse græskar og ikke rigtig ved, hvad I skal gøre af  alt fyldet, så er bogen "Overrask med græskar" en rigtig god inspiration til mange forskellige lækre opskrifter.

God fornøjelse fra Marianne

Materialer
  • Bog

Unger & udeliv : mad, oplevelser og aktiviteter for hele familien

Inspiration til aktiviteter for børn og deres forældre i naturen. Med forslag til lege, madlavning og ture samt opskrifter, der gør brug af naturens råvarer
Læs mere
  • Bog

Unger & udeliv : mad, oplevelser ...

  • Bog

365 udendørs aktiviteter i Danmark

Af Jamie Ambrose (2021)
Har I lyst til at udforske naturen sammen og lære dyr og planter bedre at kende? Denne fagbog indeholder 365 forslag til små og store udendørsaktiviteter for hele familien
Læs mere
  • Bog

365 udendørs aktiviteter i Danmark

Af Jamie Ambrose (2021)
  • Bog

Halloween ideer : 35 kreative projekter med udklædning, pynt og bagning

(2014)
Læs mere
  • Bog

Halloween ideer : 35 kreative projekt...

(2014)
  • Bog

Overrask med græskar

Introduktion til de tre græskarhovedgrupper, udskæringsguide og opskrifter inddelt i de salte, suppe og brød, de søde samt drinks
Læs mere
  • Bog

Overrask med græskar