""

Natur i nærheden: Shelter med familien

26.06.23
Sommeren over anbefaler vi lokale naturoplevelser for familier. Gå ud i naturen med børnene og en bog fra biblioteket!

Mangler du idéer til gode naturoplevelser alene eller sammen med familien, så skal du låne vores bøger med en masse inspiration til den perfekte sheltertur.
Og du behøver ikke tage så langt væk, for muligheden findes nemlig her i Herlev, hvor du kan tage på sheltertur ved Naturcenter Kildegården. 

På Herlev Kommunes hjemmeside kan du læse meget mere om de Vilde naturområder i Herlev, og på Naturstyrelsens hjemmeside kan du blandt andet booke et shelter.

Særligt for feinschmeckere og nybegyndere

Hvis du gerne vil sove i specielle sheltere, kan du på side 197 i bogen "Staycation Danmark med børn" se en oversigt over nogle helt særlige af slagsen.
Hvis du er til den lidt mere vilde overnatning, så er "Bushcraft i Norden" et hit, hvor du bliver guidet til basale vildmarksfærdigheder.

Og "På sheltertur" er en god bog, hvis du er nybegynder. Her kan du læse om, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, og hvilket grej der er nødvendigt og praktisk at medbringe. 

God førnøjelse i naturen. 

Materialer
  • Bog

På sheltertur : en guide til nære oplevelser i naturen

Om hvordan du finder shelterne i Danmark og hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte på alle årstider og i al slags vejr. Dertil kommer tips og ideer til aktiviteter derude såsom madlavning over bål, træsnitning og a...
Læs mere
  • Bog

På sheltertur : en guide til nære opl...

  • Bog

Hverdagseventyr : friluftsliv og eventyr året rundt

Af Mette Arleth (2020)
Få inspiration til mikroeventyr sammen med Mette Arleth, der deler ud af sine erfaringer med fantastiske oplevelser på korte naturture i det nordjyske. For vandre- og naturinteresserede læsere
Læs mere
  • Bog

Hverdagseventyr : friluftsliv og even...

Af Mette Arleth (2020)
  • Bog

Staycation Danmark med børn

Personlig beretning om at holde ferie i Danmark som børnefamilie, med tips og ideer til andre, der har lyst til at opleve vores eget land tæt på, eller som ønsker at leve mere bæredygtigt og derfor undgår at rejse langt
Læs mere
  • Bog

Staycation Danmark med børn

  • Bog

Bushcraft i Norden

Guide til basale vildmarksfærdigheder der kan bruges i Nordens natur. Bogen kommer ind på alt fra valg af udstyr, regler for adgang til naturen, ild og båltænding til primitiv madlavning, spiselige og brugbare planter, lejrplads og sikkerhed
Læs mere
  • Bog

Bushcraft i Norden