""

Sommerbogen: Læs en klassiker

Der er fuld gang i sommerens nationale læsekonkurrence Sommerbogen. Her får du gode tips til en ægte klassiker, du kan kaste dig over i sommervarmen

Vi har været på klassikerjagt på hylderne og fundet en masse gode bøger frem til jer. At læse en klassiker er nemlig en af de mange udfordringer, man kan løse i sommerens læsekonkurrence Sommerbogen.

Har du ikke hørt om Sommerbogen endnu, så læs mere om konkurrencen her. 

Læs en klassiker

Du kender sikkert allerede nogle af historierne, det er nemlig det, der er ved klassikerne; de er ret kendte! 

Heldigvis findes der klassikere til alle aldersgrupper, og du kan for eksempel prøve disse udgaver af "Ronja Røverdatter" af Astrid Lindgren, "Alice i Eventyrland" af Lewis Carroll eller "Snehvide" af J. K. L. Grimm, som alle kan læses (højt) fra cirka seks år. 

En hel serie af letlæste klassikere

Der findes også en nyere serie af letlæste klassiskere, som du kan holde øje med. Der kommer løbende nye til. Indtil nu finder du blandt andet historien om Ulvehunden, Frankenstein, Junglebogen, Robin Hood, Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Skatteøen og mange, mange flere.

Bøgerne kan alle læses selv fra cirka ni år.  

Klassikere for de lidt ældre

Er du lidt ældre, er det måske tid til at du kaster dig over Narnia-serien af C. S. Lewis, "Peter Pan og Wendy" af J. M. Berry eller selvfølgelig Harry Potter-bøgerne af J. K. Rowling, som alle kan læses fra cirka 11 år.