Bæredygtighed uden skam

09.08.23
Hvordan kan vi bidrage til en grønnere hverdag? Uden at få dårlig samvittighed?

Kender du følelsen af at ville leve mere bæredygtigt, men ikke ane hvordan? Og nytter de små ting, du gør i hverdagen, overhovedet noget i den store sammenhæng? Hvordan bliver vi mere grønne verdensborgere, uden det er for svært og tungt?

Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre for at blive en grønnere forbruger. Og jeg har ikke lyst til at blive peget fingre ad eller få at vide, at jeg ikke gør det godt nok. Måske har du det også sådan? Så har jeg fundet de rette bøger til dig:

Bliv klogere med humor og konkrete råd

Bogen "Lev bæredygtigt" er skrevet med humor og lethed, der gør et tungt emne sjovt og inspirerende at læse om. Bogen er skrevet til alle, for vi har alle en rolle i den grønne omstilling.

Bogen "Klimaguiden" giver gode råd til, hvordan man som almindelig borger kan leve mere klimavenligt og yde et bidrag til at redde kloden. Bogen går bag om alle områder af vores forbrug, lige fra mad, tøj, bolig og transport til ferier, højtider og økonomi og den viser uden løftede pegefingre, hvad du selv kan gøre for at reducere dit CO2-aftryk.

Bogen "Jordbo" er en lille håndbog, der vækker din nysgerrighed for landskaber og omgivelser, som mange af os har glemt - men som vi i virkeligheden aldrig har været adskilt fra. Du kan også tilmelde dig Jordbo-brevet fra mediet Føljeton her.

Og på Filmstriben finder du "Rejsen til Utopia" – en dokumentar, der viser, at det er lettere at mene det rigtige end at gøre det!

Klimafestival for hele familien

Vi sætter sammen med hele kommunen fokus på klima og bæredygtighed med en hyggelig dag fuld af aktiviteter på vores minifestival "Bær dig dygtigt ad"  lørdag den 2. september.

Her inviterer vi til workshops, madsmagning, gode råd, leg og meget mere for både store og små.

Det er helt gratis, og I kan bare dukke op.

Vi ses, Marianne

Foto fra filmen "Rejsen til Utopia" på Filmstriben.

Materialer
Connie Svabo, Jesper Dalgaard Pøhler: Lev bæredygtigt : kom nu, du kan godt!
  • Bog

Lev bæredygtigt : kom nu, du kan godt!

Alle med interesse for brandvarme emner som bæredygtighed og klimakrise får her gode råd og praktiske tips til et bæredygtig liv i pagt med den natur, vi er så afhængige af
Læs mere
  • Bog

Lev bæredygtigt : kom nu, du kan godt!

Anna Fenger Schefte, Anders Nolting Magelund: Klimaguiden : red verden lidt hver dag
  • Bog

Klimaguiden : red verden lidt hver dag

Guide til hvordan man, som almindelig dansker, kan leve mere klimavenligt og yde et bidrag til at redde kloden
Læs mere
  • Bog

Klimaguiden : red verden lidt hver dag

  • Bog

Jordbo : en ledsager i uregerlige tider

Hvordan vækker man nysgerrigheden for det miljø og den verden, der er i krise? For læsere, der vil have input via tekster, øvelser og opskrifter til at skabe forbindelse til de landskaber og omgivelser, vi er en del af
Læs mere
  • Bog

Jordbo : en ledsager i uregerlige tider