Digteren Caspar Eric skriver et digt om dagen fra sin hjemmekarantæne.
Digteren Caspar Eric skriver et digt om dagen fra sin hjemmekarantæne.

Verdens Poesidag – hjemmefra!

Lørdag den 21. marts er Verdens Poesidag, og derfor anbefaler vi poetiske oplevelser, du finder online

Landet er mere eller mindre lukket ned, og det giver tid og rum til fordybelse.

Vi inviterer jer til at fejre Verdens Poesidag hjemmefra ved at opleve, hvordan poesi kan sætte ganske få ord på noget af det, der er allersværest at begribe.

Digte direkte fra hjemmekarantænen

Digteren Casper Eric har åbnet en blog, hvor han hver dag skriver et digt fra sin hjemmekarantæne.

Bloggen hedder "Covid19digte" og kan findes og læses gratis på dette link.

Han skriver selv om motivationen:

"Midt i selvisoleringen, midt i ingen jobs og ingen reel indtjeningsmulighed, udover arbejde til fremtiden, har jeg oprettet en blog, eller et værk, eller hvad man nu vil kalde det, hvilket jeg har savnet at have i lang tid."

Bloggen er også blevet til en podcast, hvor Caspar Eric selv læser dagens digt op hver dag. Podcasten hedder "Dagbog fra Covid-19" og kan høres på Podimo, hvis man er abonnent.

Lyt til digterne selv

Den bedste måde at opleve poesi på er at få den læst højt. På eReolen kan du som låner i Herlev Kommune i marts låne helt op til 100 bøger og 100 lydbøger – så hvorfor ikke prøve en digtsamling? 

Mange danske digtere har selv indtalt deres digtsamlinger som lydbøger, du lige nu kan gå på opdagelse i på eReolen. Det gælder også Caspar Eric.

Men du kan for eksempel også høre Pia Tafdrup læse sin helt nye "Lyden af skyer" – eller Mette Moestrup læse digtsamlingen "Dø, løgn, dø" for fuld power.

Poesi-podcast om og med digtere

Silkeborg Bibliotekerne har deres egen podcast, Lytlyrik, hvor de inviterer digtere ind til at fortælle om forskellige temaer.

Her kan du blandt andre høre skrivekollektivet BMS fortælle om at skrive i fællesskab eller Knud Sørensen om at skrive sine måske sidste digte.

Find podcasten Lytlyrik på dette link.

Inger Christsensen på Youtube

Enhver Verdens Poesidag bør slutte med Inger Christensen, fordi hun var en af Danmarks største digtere.

Hun kunne om nogen sætte ord på forholdet mellem menneske og natur, og det kan føles forsonende, når hele verden er lukket ned af virus.

Du kan se og høre hende læse hele digtsamlingen "Sommerfugledalen" fra 1991 højt på cirka 15 minutter på dette link på youtube.

Du kan også høre hende læse den plus digtsamlingen "Alfabet" som lydbog hos eReolen her.