""

Lyt til Nyt – december 2023

04.12.23
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbt musik, som vi tilbyder enten på cd, vinyl eller digitalt.

""

Laufey: "Bewitched"

Hvis du lytter til P8 Jazz, så ved du måske, at det nye jazz-ikon er den unge islandske sangerinde med kunstnernavnet Laufey.

Med en blanding af pop og blød jazz charmerer hun med sin varme alt-stemme. Sangene er nykomponerede og minder om ballader. Her er ikke tale om musikalsk nytænkning, men stemmen – virkelig skøn. Hende kommer vi til at høre meget mere til…

Læs mere om Laufeu på hendes hjemmeside.

En cd til dig, der nyder smooth vokaljazz.

Bestil cd’en ”Bewitched” her.

""

Johannes Brahms: "Koncert for violin, violoncel og orkester, a-mol, opus 102: Tetzlaff"

Hvornår er en kunstner stor nok til at få dedikeret et album til sig efter sin død?  I dette tilfælde har søskendeparret Tetzlaff valgt at indspille og tilegne deres seneste album til dirigent og musiker Lars Vogt, der døde som 51-årig i 2022.

Musikken er Brahms’ vidunderlige dobbeltkoncert for violin og cello, og med sig har Tetzlaff-parret Deutsches Symphonie-Orchester Berlin med dirigent Paavo Järvi i spidsen.

En sand klassiker.

Bestil cd’en ”Brahms: Koncert for violin, violoncel og orkester” her.

Du kan også lytte til musikken på bibliotekets online tjeneste Naxos Music Library (søg på: brahms double tetzlaff).

 

""

Caterina Barbieri: "Spirit exit"

Den italienske musiker Caterina Barbieri arbejder med lyd-eksperimenterende, minimalistisk synthesizermusik, der både kan lyde voldsomt, dynamisk og insisterende. Men der er også plads til mere rolige tracks med ordløs vokal, der får en måske dystopisk lydoplevelse til at signalere håb.

Omdrejningspunktet for Barbieri er, som for mange andre af nutidens kunstnere, et forsøg på at skabe et musikalsk narrativ omkring et bredt defineret naturbegreb. Det paradoksale er selvfølgelig, når den elektroniske lyd skal omfavne det oprindelige.

For lyttere af eksperimenterende computermusik.

Bestil cd’en ”Spirit exit” her