""

Lyt til Nyt – november

25.10.22
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbt musik, som vi tilbyder enten på cd eller vinyl. Denne måneds musikvalg er globalt orienteret

""

Nils Frahm: "Music for animals"

Intet mindre end tre timers elektronisk, meditativ musik, vi også kalder ”ambient”. På fineste vis ledes tankerne på ro, spiritualitet og naturoplevelser – måske deraf titlen?

Musikken er rytmisk, crossover med ben i både rock-, jazz- og verdensmusikken.

Frahm er tysk og har udgivet en del musik, hvoraf noget er mere mainstream end andet. Denne cd, tror jeg, kan appellere til de fleste, herunder yogainstruktører.

Få mere at vide om kunstneren på hans hjemmeside.

Til den meditative lytter.

Bestil cd’en  ”Music for animals” her

""

Marjan Vahdat: "Our garden is alone"

Hvis du ikke normalt lytter til mellemøstlig musik, vil jeg foreslå dig at starte med den iranskfødte sanger Marjan Vahdat. Inspireret af traditionel persisk musiktradition skaber hun et nutidigt lydunivers.
Vahdat har en lyrisk, meget smuk stemme. Hun er født i Theran i 1973 og har studeret musik ved universitetet der.
På grund af kvinders manglende rettigheder i Iran har Vahdat måtte indspille meget af sin musik uden for landets grænser, hvilket har gjort hende til en kendt og attrået musiker i den vestlige verden.

Lyt eksempelvis til Vahdat og Kronos-Kvartetten. 

Bestil cd’en ”Our garden is alone” her

""

The Comet is Coming: "Hyper-dimensional expansion beam"

The Comet is Coming er et engelsk jazz/rock-band, der bryder normer og lader sig inspirere af en global elektronisk virkelighed.

Kosmisk jazz møder electronica i mørke, mellemøstligt inspirerede rytmer. Der er en voldsom energi og dynamik i dette album, som på et psykedelisk trip.

Du kan læse mere om gruppen på deres hjemmeside.

For dig, der tænder på et eksperimenterende, elektronisk lydunivers.

Bestil cd’en “Hyper-dimensional expansion beam” her