""

Lyt til Nyt – oktober 2023

01.10.23
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbt musik, som vi tilbyder enten på cd, vinyl eller digitalt

""

Chief Adjuah: "Bark out thunder roar out lightning"

Adjuah er amerikansk komponist og jazzmusiker med en række pladeudgivelser bag sig. Og så har han vundet og været nomineret til en række priser gennem årene.

Stilmæssigt ligger Adjuahs musik et sted mellem verdensmusik og jazz med elementer fra både folk og dance. Lidt af en blanding, men det fungerer godt. Musikken er meget rytmisk, den favner globalt, men har også et nærvær over sig.

På titelnummeret reciterer Adjuah en fortælling akkompagneret af det afrikanske strengeinstrument ngoni. Det fungerer autentisk og troværdigt.

Til den globale musiklytter.

Bestil cd’en ”Bark out thunder roar out lightning” her.

""

Louise Farrenc: "Symfonier: Equilbey"

Louise Farrenc er en fransk komponist fra medio 1800-tallet, som nok de færreste af os har hørt om. Formentlig fordi hun var kvinde i en mandsdomineret verden.

For nogle år siden blev hun så opdaget, hendes værker udgivet og hendes historie fortalt, og den er (selvfølgelig) ikke kedelig. Læs mere om hende på Classicfm.com

Denne dobbelt-cd indeholder hendes værker, hvoraf specielt symfoni nr. 3 har potentiale og har begejstret anmelderne. Berettiget.

Jeg kan kun konstatere, at det er yderst velkomment med det øgede fokus, der i disse år er på såkaldt ukendte kvindelige kunstnere. De fortjener det.

Til det klassiske publikum.

Bestil cd’en ”Symfonier” her

Du kan også lytte til musikken på Naxos Music Library (søg på: farrenc equilbey)

 

""

Nikolaj Nørlund: "Alle søstrene"

”Alle søstrene ” er danske Nikolaj Nørlunds 12. soloudgivelse og fås kun på vinyl og digitalt.

Nørlund blander professionelt tekster og musik, så det balancerer med følelsesmæssige kontraster. Her er mørke og lys, håb og smerte, lethed og dybde. Og så har han bare en virkelig god stemme.

Et samarbejde med forfatteren Cecilie Lind giver indspilningen et ekstra litterært touch, ligesom denne nye vinyl kan opleves som lidt mere elektronisk end tidligere udgivelser.

Læs mere om Nørlund på hans hjemmeside.

For fans af danske singer/songwriters.

Bestil vinylen ”Alle søstrene” her.