Coming of middle age

Mød Katrine Marie Guldager og hendes vrede kvinder på biblioteket

"Birgithe med th" er en samfundskritisk roman om skolelæreren Birgithe, der ”ikke bærer over, men bærer nag”. Sammen med "Bjørnen" og "Endnu en dag i Guds skaberværk" er det romaner med kvindelige hovedpersoner, der får lov at give udtryk for deres følelser, især den ellers ofte undertrykte følelse: vrede.

Det taler Katrine Marie Guldager om på biblioteket tirsdag den 10. oktober klokken 19 i samtale med litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen.

Coming of middle age

Forfatter Virginia Woolf anbefalede, at man skal have sit eget værelse, men i enhver kvindes liv kommer der et tidspunkt, hvor hun foretrækker at have et helt hus for sig selv. Det sker måske efter hendes børn er flyttet hjemmefra, måske efter en skilsmisse, måske efter hendes egne forældre er gået bort, måske i forbindelse med pension.

Hun har været en der "lavede hjem" for andre, og nu finder hun ud af, at hun vil lave et hjem til sig selv. I disse år ser vi flere og flere nye bøger om mennesker 50+, der står over for et nyt livskapitel.

Det er bøger, der med stor menneskelig indsigt og ofte masser af humor og varme fortæller historien om især kvinden, der indser, at det er tid til at omforme den selvfortælling, hun har været ved at stivne i.

Det kan man for eksempel læse om i Alberte Windings "Hvad jeg tænker mens du taler", i Deborah Levys "Ting jeg ikke vil vide" og i særdeleshed i Katrine Marie Guldagers "Birgithe med th" og "Endnu en dag i Guds skaberværk".

Hent din billet til hendes besøg i Herlev her. 

Materialer
Katrine Marie Guldager: Bjørnen : roman
  • Bog

Bjørnen : roman

Vibse, gymnasielærer i 50'erne, fyret fra gymnasiet pga. samarbejdsproblemer, datteren er flyttet og ægtemanden er en idiot. Hun flygter til deres hus i Sverige, og kommer under en snestorm til at stå ansigt til ansigt med sin indre frygt og vrede
Læs mere
  • Bog

Bjørnen : roman

  • Bog

Birgithe med th : roman

Birgithe, mor til tre og desillusioneret folkeskolelærer, mister sin mor og skal tømme hendes hus. Sorgen ripper op i fortiden og sårene fra ungdommen, hvor faren forlod familien, og Birgithe skulle være den voksne. Kort roman for læsere af ny dansk litteratur
Læs mere
  • Bog

Birgithe med th : roman

  • Bog

Endnu en dag i Guds skaberværk : roman

Lotte Andersen, en temmelig kontant socialrådgiver, stedmor, nabo og veninde, befinder sig pludselig i en situation, som hun for en gangs skyld ikke selv har kontrol over. Hun vågner op med tømmermænd, en fyreseddel og en død ekskæreste, og hendes omgivende relationer kræver også hendes involvering - synes hun da selv. For læ...
Læs mere
  • Bog

Endnu en dag i Guds skaberværk : roman