Gå en bog

Seks bøger med hver sin rute, du kan gå med hovedpersonen

På biblioteket kan du blandt andet finde tre gode bøger med ruter i København og tre gode bøger med ruter udenfor hovedstaden.

Gå fra Vanløse til Nyhavn (og tilbage)

Helle Helle: Bob

Man kan næsten tale om en "Bobmino", som man faktisk kan gå enten under eller efter, man har læst "Bob" af Helle Helle, fordi der er så mange gadenavne og steder beskrevet, at man kan tegne et helt kort over Bobs vandringer rundt i København.

Bob er flyttet til Vanløse med sin kæreste, og han får job på Sømandshotellet i Nyhavn. Han har problemer med at få tiden til at gå, og derfor går han tit i stedet for at tage bussen. Så går der jo tid med det.

Gå rundt om Damhussøen

Dorthe Nors' novelle "Hejren" fra novellesamlingen "Kantslag".

I "Hejren" følger vi en formørket mand på vandring rundt om Damhussøen og hans knopskydende associationer om parterede lig ved søen og om hejrer i Frederiksberg Have:

”I vinters så jeg én sidde og hænge på ryglænet af en af bænkene med sin lange tynde hals. Dens fødder var helt hvide, og den reagerede dårligt på, at jeg gik forbi. Den måde, hvorpå vinteren tog i dens halsfjer, var ved at få mig til at gå tilbage til den og sætte mig ved siden af den. Det er en måde, pinen skal trækkes ud på, det er måden, det aldrig rigtig svinger sig op på, og jeg vil ikke røre ved fugle, hverken levende eller døde fugle”.

I denne dobbelte fornemmelse af fascination og frastødning fortsætter gåturen og de vilde associationer, og neden under ligger en gruopvækkende stemning af forfald og forrådnelse...

Gå fra Rådhuspladsen til Vesterbro og Frederiksberg

Thomas Korsgaard: Man skulle nok have været der

Tredje og sidste bind om drengen Tue, der vokser op uden for Skive. I "Man skulle nok have været der" er Tue flyttet til København, men han har ikke fået et sted at bo. Derfor foregår meget af bogen i Københavns gader, hvor Tue går rundt og prøver at mærke, at han findes.

Tue arbejder som avissælger for Politiken, og han står ofte ved en pølsevogn på Vesterbro. Han henter aviserne i Politikens Hus på Rådhuspladsen, og i store dele af bogen bor han på sofaen hos sin kollega i hendes mors store lejlighed på Frederiksberg.

Køb en flaske billig vodka og gå en tur en sen aften i København med Tue.

Gå tværs over Fyn

Malte Tellerup: Markløs

"At gå markløs" beyder egentlig at gå henover marker uden at have en plan om, hvor man skal hen. Men Malte og hans bror beslutter sig for at gå fra deres fars hus til byen Tellerup tværs over Fyn. De skal ikke noget særligt, udover at være sammen, og at gå gennem det landskab, de er vokset op i.

De to brødre snakker om deres familie, deres barndom og om at vokse op og at vokse fra et sted, mens de går. De taler om landbrug og om menneskers forhold til det at dyrke jorden. Her kan en by bare bestå af »et savværk, et pizzeria, en nærkiosk og en mand, der sælger skrot«.

Gå Hærvejen langs Jyllands vestkyst

Theis Ørntoft: Solar

Vores hovedperson er højskolelærer og lidt træt af det hele, han har svært ved at finde mening. Så han beslutter sig for at gå Hærvejen ned gennem Jylland. Senere tager han også til København og til Portugal, men i første tredjedel af romanen, kan du følge ham på Hærvejen, mens han erindrer og tænker dybe tanker især om naturen og omgivelserne.

Han længes efter noget mere primitivt, noget krybdyragtigt og kosmisk inde i sig selv, noget andet end det pæne Danmark med parcelhuse, højskoleliv og velfærdsgoder. Måske kan det lade ham se »virkeligheden«, som der står undervejs, det vil sige alt det, hans artige højskoleelever ikke ser.

Langeland rundt

Vagn Lundbye: Fodrejser på Langeland

Jeg ved ikke, hvor meget Langeland har forandret sig, siden forfatter Vagn Lundbye gik over øen og skrev om det i 1979. Vagn Lundbye beslutter, at han vil gå hele Langeland rundt til fods og skrive en slags dagbog undervejs. Han skriver:

”I vandringen vender jeg tilbage til mine sanser og min krop”.

Vagn Lundbye har en rejsekammerat med på turen, Christian, som er født på Langeland i 1918, som en af øens sidste daglejere. Det er smukt at læse om deres venskab og at høre deres samtaler på og om øen i det sydfynske ø-hav.

Materialer
 • Bog

Bob : roman

Af Helle Helle (2021)
Så flytter Bob og hun til Vanløse i en etværelses med stavparket ovenpå tanken. Bob bar næsten alt. Stilistisk forfinet roman om en ung mand og hans rodløse liv til de mange læsere af forfatterskabet, og til læsere af litteratur om hverdagsliv
Læs mere
 • Bog

Bob : roman

Af Helle Helle (2021)
 • Bog

Kantslag : noveller

Af Dorthe Nors (2008)
15 grumme og satiriske noveller der med udgangspunkt i en velkendt hverdag skildrer mennesker på kanten og skårede eksistenser
Læs mere
 • Bog

Kantslag : noveller

Af Dorthe Nors (2008)
Malte Tellerup (f. 1989): Markløs : roman
 • Bog

Markløs : roman

I en foranderlig natur vandrer de to brødre Malte og Emil hen over Fyn. De går nye veje og forsøger at komme overens med familiens historie
Læs mere
 • Bog

Markløs : roman

Thomas Korsgaard (f. 1995): Man skulle nok have været der : roman
 • Bog

Man skulle nok have været der : roman

Da Tue mister sin lejlighed, nægter han at vende retur til familien i Skive. Han låner en sofa hos kollegaen Victoria og hendes mor, men Tue har svært ved at begå sig i overklassefamilien. Dette er 3. del af Thomas Korsgaards socialrealistiske serie om Tue. For alle læsere af nyere dansk litteratur
Læs mere
 • Bog

Man skulle nok have været der : roman

 • Bog

Solar : roman

Af Theis Ørntoft (2018)
Roman om Theis der oplever en stadig større apati i et liv med Fitness World, GTA-spil, fodbold, parforhold og sex. Sygdom, hjemløshed og en rejse ned gennem Europa følger. I Portugal møder han Diago og Theis' liv nedsmelter i druk, stoffer og hallucinationer
Læs mere
 • Bog

Solar : roman

Af Theis Ørntoft (2018)
 • Ebog

Fodrejser på Langeland

Af Vagn Lundbye (2020)
Læs mere
 • Ebog

Fodrejser på Langeland

Af Vagn Lundbye (2020)