""

Hvilke bøger kan du glæde dig til i 2018?

Tre formiddage i løbet af foråret kan du helt eksklusivt på indblik i årets kommende bøger.

Vi har inviteret 7 danske forlag, små og store, til at komme og præsentere Jer helt VIP-agtigt for deres kommende bøger under titlen "Fingeren på pulsen".  Alle forlagsmøder er kl. 9 - 10.30 på balkonen på Herlev Bibliotek, vi serverer en croissant og en kop kaffe. Her er datoer og beskrivelser af de forlag, du kan møde: 

Onsdag d. 7. februar : Gyldendal og Kronstork

Kronstork  er et passioneret forlag, der beskriver sig selv som et forlag, der gerne vil være med til at foreslå en dagsorden – litterært og i forhold til alt det udenom – verden, samfundet og hvad der ellers findes. Kronstork udgav i 2017 for eksempel den prisbelønnede roman "Vi er vel helte" af Liv Nimand Duvå. 

Gyldendal er Danmarks ældste og største forlag, de har udgivet alt fra Tove Ditlevsen til den nye biografi om kronprinsen. 

Tirsdag d. 20. marts: Gladiator, Etcetera og Politikens Forlag

Gladiator er både et forlag og en skriveskole, de skriver selv at litteratur er "noget levende, en organisme, som er i bevægelse, som udvikler sig. For ligesom litteraturen selv er i forandring, for hver ny bog, sådan er også læsningen i forandring, og litteraturens omløb med ny teknologi og nye samarbejdspartnere ... " De udgiver en masse ny dansk litteratur, både debutanter og etablerede som fx Josefine Klougart samt Sandalserien med oversete klassikere. 

Etcetera oversætter og udgiver fransk litteratur, f.eks. den anmelderroste roman "Voldens historie" af den unge franskmand Èdouard Louis. Forlaget skriver: "Vores ambition er at skabe en større bredde på det danske bogmarked og introducere nogle af alle de dygtige og spændende forfattere, der i disse år bliver udgivet i Frankrig. For her gemmer sig masser af fantastiske fortællinger, skrevet i et ofte meget poetisk sprog, som gør dem til en oplevelse i sig selv at læse."

Politikens Forlag kender du måske bedst fra "Turen går til..."-bøgerne, men det er for eksempel også dem, der står bag bestselleren "Alt det lys vi ikke ser" af Anthony Doerr og "Planen" af Morten Pape. 

Tirsdag d. 15. maj: Rosinante&Co og Batzer&Co

Batzer&Co har både klassikerudgivelser og spændende nye forfattere. De skriver selv, at de udgiver bøger med hjertet, og deraf er både kommet nordisk råds litteraturprisvinder Jón Kalman Stefánsson, store norske forfattere som Per Petterson og Tomas Espedal samt den tyske Judith Hermann (litteraturformidler Nannas yndlingsforfatter) 

Rosinante&Co har både internationale forfattere som Ken Follet og Jojo Moyes, en veletableret klassikerserie og danske bestsellere som Helle Helle, Jesper Wung-Sung og Christina Hesselholdt i stalden. 

Materialer
 • Bog

Vi er vel helte : roman

Historie om en ung kvindes liv med at redde og dække over sin far og hans alkoholisme
Læs mere
 • Bog

Vi er vel helte : roman

Josefine Klougart: New forest : roman
 • Bog

New forest : roman

Roman med fokus på sansninger, beskrivelser og erindringer - ikke en kronologisk handling. Man følger en kvindelig forfatters svære kærlighedsforhold
Læs mere
 • Bog

New forest : roman

 • Bog

Letheden : roman

Hun er 14 år, og hun er på sommerferie med familien til Ile de Ré. Inden i hende raser tankerne omkring kroppen og hendes identitet. Hvem er hun, og hvem ville hun ønske at være? Imens hun betragter sig selv og omgivelserne, centrerer hendes tanker sig om sex
Læs mere
 • Bog

Letheden : roman

 • Bog

Planen : roman

Morten Pape beretter i romanform om sin opvækst i den berygtede ghetto Urbanplanen på Amager. I et minisamfund præget af vold, mobning og overflade må Morten i høj grad klare sig selv, da forældrene bliver skilt
Læs mere
 • Bog

Planen : roman

 • Bog

Sommerlys og så kommer natten

Underfundige, finurlige og dybt alvorlige skæbnefortællinger om nogle af menneskene i en 400 sjæle stor by på Islands vestkyst, om deres drømme, længsler, lidenskaber og laster, fortalt af et medlevende "vi"
Læs mere
 • Bog

Sommerlys og så kommer natten

Judith Hermann (f. 1970): Alice
 • Bog

Alice

Fem noveller der hver især handler om et dødsfald i Alices familie eller omgangskreds
Læs mere
 • Bog

Alice