I en af installationerne i sæsonens udstilling kan du via en computer lave kunst med din stemme.
I en af installationerne i sæsonens udstilling kan du via en computer lave kunst med din stemme.

Udstilling: Teknologi for sjov?

31.08.20
Ny tema-udstilling inviterer til leg, smil og undren under temaet ”Humor”

I sæsonens temaudstilling indtager en stor monolit biblioteksrummet.

Monolitten har tre skærme, hvor du kan opleve interaktive installationer: Du kan spille spil med din krop, få analyseret din alder ud fra dit ansigt eller lave kunst med din stemme.

I tråd med efterårets tema, ”Humor”, er hver installation en sjov, let oplevelse. Og det er sjovt at se, hvor præcis – eller helt ved siden af – teknologien er.

Men teknologierne i vores udstilling bliver også i stigende grad brugt i vores omverden på godt og ondt – og med svingende præcision. Ansigtsfiltre bruges i mange forskellige apps som for eksempel SnapChat og Instagram, men dataen fra vores ansigter bruges her også til målrettede reklamer, som firmaerne bag de apps tjener penge på. 
Og i flere af Kinas storbyer er en analyse af borgeres gangart for eksempel en del af overvågningen.

Samarbejde med tech-kunstner

Udstillingen i biblioteket er udviklet i samarbejde med kunstner og kreativ programmør Andreas Refsgaard.

Andreas’ værker kombinerer inputs og outputs på utraditionel vis: Det ene øjeblik styrer han skydespillet Wolfenstein med sjove lyde, det næste laver han musik ved hjælp af tegninger. 

Han bruger ofte machine learning til sine projekter og giver på den måde en umiddelbar og engagerende indgangsvinkel til et ellers meget kompliceret felt, som er i rivende udvikling.

Leg trygt

Installationerne i biblioteket er ikke koblet til internettet, og der bliver på intet tidspunkt lagret hverken billeder eller lydoptagelser fra biblioteksrummet. 

Så du kan trygt opleve udstillingen – og forhåbentlig få sat både smil og tanker i gang.