""

Aktiv familie

19.05.21
Hvad skal vi lave? Det var et ofte stillet spørgsmål, dengang jeg havde hjemmeboende børn.

I denne digitale pakke har jeg samlet nogle forslag til aktiviteter, I kan foretage jer sammen som familie. Jeg har selv, sammen med mine voksne børn og mine børnebørn afprøvet aktiviteterne inden for det sidste års tid... og det kan varmt anbefales.

Tag på kanotur

Der er mange steder i landet, hvor man kan leje kanoer og jeg kan anbefale, at I lejer en kano ved Frederiksdal kanokajakcenter.dk og sejler ned ad Mølleåen og ud i Lyngby sø. Når I krydser søen kommer I til Havnehytten, hvor I kan købe en stor is.

I kan få flere rigtig gode ideer til jeres kanotur i Friluftsrollinger som kan lånes på eReolen

Troldejagt

Rundt omkring i landet - på hemmelige, smukke steder - kan I tage på troldejagt. Det er kunstneren Thomas Dambo der har bygget kæmpetrolde af genbrugstræ og man kan kun finde troldene via en digital "skattejagt" på TrollMap.com. Man skal lede grundigt for at finde frem til, hvor troldene præcis gemmer sig.

Krabbeløb

På Hundested Havn (og flere andre havne i landet, jeg har bl.a. set det i Rødvig Havn) kan man klappe en fisk - se mere på Visitnordsjælland her.
Der er også lavet ramper til krabbevæddeløb, som hele familien kan deltage aktivt i og det er sjovt - rigtig sjovt.

 
Hvis I selv vil lave et krabbevæddeløb, så kan I finde reglerne på Andeby.dk.
 

Naturlejren Auderød

Naturlejren Auderød er en forladt militærlejr, hvor man havner i en rå tidslomme og hvor man på de 72 hektar land bl.a. kan tumle rundt på halmballelegepladsen eller plukke en smuk blomsterbuket fra de store blomstermarker. Følg Naturlejren på Instagram det er et besøg værd og man kan bruge rigtig mange timer, så husk madpakkerne.

Det var mine forslag til aktiviteter sammen med familien som jeg håber I vil benytte jer af, og ellers kan I på Naturstyrelsens hjemmeside bruge udinaturenkortet til at finde endnu flere aktiviteter.

God fornøjelse fra Marianne