Læs sammen online

Hver torsdag i november inviterer vi til fælleslæsning og forfattermøder på Instagram

I november inviterer vi hver torsdag til højtlæsning efterfulgt af forfattermøde på Instagram. Det er et samarbejde mellem fire biblioteker: Lyngby, Hillerød, Sydhavnen og Herlev Bibliotek.

Hver torsdag aften er en litteraturformidler fra et af de fire biblioteker vært og inviterer en af de andre litteraturformidlere til højtlæsning og snak om aftenens tekst. Herefter er forfatteren til værket med til et live interview, hvor du kan stille spørgsmål. 

Caspar Eric: "Jeg vil ikke tilbage"
Torsdag den 5. november klokken 20.00

Nanna Damsgaard-Larsen fra Herlev Bibliotek har inviteret digteren Caspar Eric. Hun siger om bogen: 

"Dagen inden, vi starter vores stafet, udkommer "Jeg vil ikke tilbage", som Caspar Eric skrev under de første måneder med covid-19. Grunden til, at vi overhovedet må flytte alle vores litteraturarrangementer ind på Instagram, er den virus, vi allesammen er godt og grundigt trætte af efterhånden.

Jeg synes, Caspar Eric sætter ord på mange af de følelser og tanker, jeg har haft – og stadig har – i forhold til den måde, vores samfund pludselig ser ud på. Derfor har jeg inviteret ham til den første fælleslæsning på Instagram." 

Fríða Ísberg: "Kløe"
Torsdag den 12. november klokken 20.00

Anja Brygmann fra Sydhavnens Bibliotek har inviteret Fríða Ísberg. Hun siger om bogen: 

"Jeg elsker ubetinget novellegenren og har med begejstring læst islandske Fríða Ísbergs samling, "Kløe".
Hun skriver morsomt og spiddende om de krav, vi bliver mødt med, fra både os selv og andre, om at passe ind, men som vi ikke kan honorere.

I en tid med perfekthedskulturens jerngreb er det et herligt ubehag at læse Ísbergs noveller – netop som en kløe, der bare ikke vil gå væk!"

Dave Eggers: "Paraden"
Torsdag den 19. november klokken 20.00

Thorbjoern Zeuthen fra Hillerød Bibliotek interviewer Dave Eggers live fra USA. Thorbjørn skriver:

"Jeg er fascineret af Dave Eggers som forfatter og som aktivist. De to sider af hans personlighed hænger tilsyneladende uløseligt sammen. Med den ene hånd skriver han politisk satire om det internationale samfunds nødhjælpsprogrammer og med den anden opretter han internationale foreninger, der arbejder på at fremme menneskerettigheder.

Hos Eggers får litteraturen et meget konkret medansvar både for samfundsdebatten og for at finde løsninger på udfordringer i vores samfund."

Olga Ravn: "Mit arbejde"
Torsdag den 26. november klokken 20.00

Lea Fløe fra Lyngby Bibliotek har inviteret Olga Ravn. Hun skriver om bogen:

"Jeg har valgt Olga Ravns nyeste bog, "MIT ARBEJDE", fordi det for mig er en af de allervigtigste bøger, der er udkommet ikke bare i år, men måske i dette årti. En roman, ja, men også et manifest, en digtsamling, en dagbog og et essay om det mørke, der ganske ofte også kan høre til moderskabet.

En vild, sjov, klog, ærlig og usammenlignelig bog, der på elegant vis også har skriften selv som et centralt tema."

 

Materialer
  • Bog

Jeg vil ikke tilbage : digte fra dage med COVID-19

Caspar Eric har skrevet et digt om dagen i 80 dage, fra Danmark lukkede ned pga. COVID-19. Digte om omsorg, angst og en verden, der med ét virker forandret. For læsere af ny dansk poesi
Læs mere
  • Bog

Jeg vil ikke tilbage : digte fra dage...

  • Bog

Kløe : noveller

14 hverdagsnoveller fra Island om identitetskriser blandt unge i 20'erne, sex og parforhold, generationer og køn, og om det svære ved at påtage sig det traditionelle voksenliv
Læs mere
  • Bog

Kløe : noveller

  • Ebog

Paraden : roman

Allegorisk fortælling om to entreprenører fra et internationalt firma der ankommer til et unavngivet land kort efter en langvarig borgerkrig for at asfaltere en vej. Vejen skal åbnes med en stor parade som et symbol på en ny æra
Læs mere
  • Ebog

Paraden : roman

  • Bog

Mit arbejde : roman

Af Olga Ravn (2020)
Anna har netop født sit første barn og bor i Stockholm med sin kæreste Aksel. Men hvor bliver lykken af? En gribende fortælling om fødselsdepression i en genreblanding af både prosa, digte og breve. For læsere af kontemporær litteratur og den nye "mor-litteratur"
Læs mere
  • Bog

Mit arbejde : roman

Af Olga Ravn (2020)