""

Lyt til Nyt – november 2023

07.11.23
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbt musik, som vi tilbyder enten på cd, vinyl eller digitalt.

Denne måneds anbefalinger endte lidt tilfældigt med tre rolige, afstressende albums – måske fordi efterårets blade er faldet, og et vinterhi nærmer sig. Lyt selv…

""

Devendra Banhart: "Flying wig"

Kunstneren Davandra Banhart er en venezulansk/amerikansk sanger og musiker, hvis musik kan puttes i en kasse med betegnelsen elektronisk folkmusik med elementer af synth pop. Stemmen er blød, behagelig og drømmende. Musikken stram og iørefaldende.

Her er ikke tale om en ny og revolutionærende udgivelse, men da jeg lyttede til musikken en mørk efterårsmorgen, hvor regner trommede på ruden, videregav den en god stemning.

Til lyttere af blød rock.

Reservér til ”Flying wig” her.

""

William Byrd: "Messe for 5 stemmer"

I anledning af den engelske komponist William Byrds død for præcis 400 år siden vil jeg anbefale denne cd.

Her er tale om kirkemusik fra renæssancen skrevet for vokalensemble uden instrumentledsagelse, også kaldet a cappella. Musikken er vanvittig klangfuld og meget behagelig at lytte til.

Ensemblet The Gesualdo Six er britisk og har specialiseret sig i gammel musik. Læs mere om dem på deres hjemmeside.

Reservér cd’en ”Messe for 5 stemmer” her.

Du kan også lytte til musikken på Naxos Music Library (søg på: byrd mass gesualdo)

(Obs! Hvis du vil høre mere fra vokalensemblet og søge cd'er med dem frem på bibliotekets hjemmeside eller bibliotek.dk, så staves Gesualdi med i i biblioteksbasen)

""

Emile: "Spirit"

Emile alias Emil Bureau er en dansk-fransk singer/songwiter, der arbejder i feltet mellem psykedelisk rock og folkpop.

Emile har optrådt i flere gruppesammenhænge, men udgiver her under eget navn i samarbejde med blandt andre musikerne Jonas Waaben, Erik ”Errka” Petersson og Morten Grønvad.

Til dig der kan lide acid folk.

Lyt til nummeret ”Mountains of Cape Creus” på Youtube.

Reservér cd’en ”Spirit” her.